ZELF CHOCOLADEMELK MAKEN

Thuis lekker warme chocolademelk maken met prijswinnende chocolade van Heinde & Verre. Speciaal gemaakt voor chocolademelk. Lost snel op, ook in warme melk. Rijk van smaak en extra romig omdat het gemaakt is van echte chocolade. Er zijn vele manieren om warme kop te zetten. Afhankelijk van jouw voorkeur en spullen thuis zijn er drie opties:

1) Klassiek in een pannetje
2) In de melkopschuimer
3) Stomen met het espressoapparaat

 

HOEVEELHEID

35 gram H&V Drinking Chocolate en 150 ml melk(alternatief)

Ongeveer 1 deel H&V Drinking Chocolate en 4 delen melk(alternatief).

 

Afhankelijk van de maat van de kop kun je de hoeveelheid aanpassen. Door met de hoeveelheid van de Drinking Chocolate te varieren kun je de chocolademelk sterker of minder sterk maken.

 


 

1) IN EEN PANNETJE

Nodig:
steelpan + klopper + maatschep of weegschaal1) Schenk de gewenste hoeveelheid melk of melkalternatief in het pannetje2) Schep of weeg de juiste hoeveelheid H&V Drinking Chocolate en voeg deze toe aan het pannetje met melk3) Verwarm het mengsel en gebruik een klopper om de chocolademelk op te schuimen. Ga net zo lang door tot alles is opgelost en op de juiste temperatuur is.4) Giet de chocolademelk in een kop. Klaar!

 


 

2) IN DE MELKOPSCHUIMER

Nodig:
melkopschuimer + maatschep of weegschaal1) Schenk de juiste hoeveelheid melk in de melkopschuimer2) Schep of weeg de gewenste hoeveelheid Dinking Chocolate en doe het bij de melk3) Zet de melkopschuimer aan en wacht tot hij klaar is.4) Schenk de chocolademelk in een kop. Klaar!

 


 

3) STOMEN MET HET ESPRESSOAPPARAAT

Nodig:
stomer op espressoapparaat + 1 pitcher + maatschep of weegschaal

1) Schenk de gewenste hoeveelheid melk of melkalternatief in de pitcher

2) Schep de gewenste hoeveelheid chocoladevlokken in de pitcher

 
 

3) Houd de pitcher onder de stomer en schuim het mengsel. Schuim net zo langs als alle vlokken zijn opgelost en de chocolademelk op de gewenste temperatuur is.

4) Schenk de chocolademelk in een kop. Klaar!